Jak jesień, to przepyszna, kolorowa zupa dyniowa. Gotując inspirowałam się przepisem z bloga Strawberries from Poland. Przepis trochę zmodyfikowałam-dodałam sok z pomarańczy, zrezygnowałam z czosnku na rzecz dużej ilości białego pieprzu. Z racji diety nie użyłam również pieczywa ani boczku-choć nie wątpię, że smakuje to cudownie. Dodałam natomiast prażony słonecznik i pestki dyni. Serdecznie polecam zupę dyniową, piękne kolory, cudny smak , kolorowa jesień.
jak ja uwielbiam zupę dyniową ♥ to taki nieodzowny element jesieni...ale muszę przyznać zupy dyniowej z pomarańczą jeszcze nie jadłam;) ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńSuper :) W zasadzie to już zupełnie nowy przepis, dodatek soku pomarańczowego brzmi mi tu świetnie.
OdpowiedzUsuńJest tak jak piszesz, że to pewnie całkiem nowy przepis. Lecz inspirowałam się Twoim blogiem i ty mnie zainspirowałaś, i przekonałaś do ugotowania zupy z czego bardzo się cieszę. Dziękuję. Wypróbuj koniecznie sok pomarańczowy. pozdrawiam
Usuń