sobota, 20 października 2012

Dynia-smak jesieni

Jak jesień, to przepyszna, kolorowa zupa dyniowa. Gotując inspirowałam się przepisem z bloga Strawberries from Poland. Przepis trochę zmodyfikowałam-dodałam sok z pomarańczy, zrezygnowałam z czosnku na rzecz dużej ilości białego pieprzu. Z racji diety nie użyłam również pieczywa ani boczku-choć nie wątpię, że smakuje to cudownie. Dodałam natomiast prażony słonecznik i pestki dyni. Serdecznie polecam zupę dyniową, piękne kolory, cudny smak , kolorowa jesień. 
























3 komentarze:

  1. jak ja uwielbiam zupę dyniową ♥ to taki nieodzowny element jesieni...ale muszę przyznać zupy dyniowej z pomarańczą jeszcze nie jadłam;) ciekawe połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super :) W zasadzie to już zupełnie nowy przepis, dodatek soku pomarańczowego brzmi mi tu świetnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest tak jak piszesz, że to pewnie całkiem nowy przepis. Lecz inspirowałam się Twoim blogiem i ty mnie zainspirowałaś, i przekonałaś do ugotowania zupy z czego bardzo się cieszę. Dziękuję. Wypróbuj koniecznie sok pomarańczowy. pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za pozostawienie komentarza